Kairoamisen "säännöt"

Kun "kairotaan", on parasta tehdä se oikein. Siksi kannattaa elää ja olla seuraavien sääntöjen mukaan, muuten kukaan ei vastaa henkisestä ja ruumiillisesta hyvinvoinnistasi. Kaikki käyvät Kairossa omalla vastuullaan.

1 §
Pukeutumisessa asu on vapaa ja kravatin käyttö kiellettyä. Ylipukeutumiseksi tulkitaan kaikki yritykset näyttää korrektilta. Tarina kertoo, että muuan onneton tuli kerran Kairoon solmio kaulassa. Mies hirtettiin kravattiinsa ja liivipuvusta tehtiin käärinliinat.

2 §
Tanssi kuuluu olennaisena osana "kairoamiseen". Ettei kenestäkään Kotkan Ruususta tulisi seinäruusua, vallitsevana käytäntönä on sekahaku. Jos puolihuolimaton nainen hakee Sinua puolihuolimattomasti tanssimaan, älä kieltäydy. Muuten hän saattaa lausua pari erittäin huolellisesti äännettyä sanaa, jotka kuuluvat pidemmälle kuin naapuripöytään.

3 §
Keskustelu on avartavaa ja Kairossa se on tärkeimpiä kansojen välisen kanssakäynnin muotoja. Tänne purjehtivat seilorit kaikilta maailman kulmilta ja jos ette löydä mitään yhteistä kieltä, voitte mainiosti puhua molemmat omaanne. Se ei ole täällä vielä koskaan rajoittanut ymmärretyksi tulemista.

4 §
Pöytätavat ovat vapaat, mutta pöydän alla saa pitää ainoastaan jalkojaan. Muu pöydän alla oleskelu on kiellettyä. Sekä haarukan että veitsen saa pistää suuhunsa. Juomia ei tarvitse nauttia pikkurilli pystyssä, pääasia on, että itse pysyy pystyssä.
5 §
Yllätysohjelmaa saattaa esiintyä illan kuluessa moneen otteeseen. Sitä saa järjestää myös itse. Yllätyksistä ei pidä yllättyä liikaa, sillä ne kuuluvat talon tapoihin ja ovat osa sen normaalia elämää.

6 §
Poistuminen Kairosta tapahtuu iloisesti keinahdelle joko e.Vm. tai j.Vm.*), sillä sulkemisaikaan mielenkiintoisin vaihe on juuri portaat. Ne kannattaakin laskeutua kohtuullisen arvokkaasti, sillä siten saattaa kuulla kuinka historian aallot kohisevat seiniin muistoksi kirjoitetuista laivojen nimistä.

*) e.Vm. = ennen valomerkkiä, j.Vm. = jälkeen valomerkin.
Valomerkki on illan kulminaatiopiste, jonka mukaan ajanlasku Kairossa tapahtuu.


 

 

 

Yhteystiedot,  pöytävaraukset ja tilaukset
Ravintola Kairo
Satamakatu 7, 48100 Kotka
Puh. 0400 507 188